De Kaasmakers

Historie

Na een kleine 10 jaar als kaasmakers te hebben gewerkt besloten Patrick Schilder en Matthijs Kooi de stap naar het eigen ondernemerschap te wagen. In 2015 richtten zij samen P & M Kaasmakerij op en eind 2015 werd in een pand op de Westerboekelweg te Hoogwoud de kaasmakerij in gebruik genomen.  Een succesvolle start in samenwerking met een handelspartner zorgde voor de mooie groei van het bedrijf. De ambachtelijk geproduceerde baby kaasjes vonden van kaaswinkels tot marktkooplieden, groothandels en retailbedrijven snel hun weg in de markt.

In 2020 werd de wereld getroffen door Covid-19. De toeristenmarkt stortte in en daarmee een groot deel van de afzet; ook die van ons bedrijf.  In 2020 en een deel van 2021 werd de productie fors terug geschroefd.  Dit leidde ook tot de splitsing van Patrick en Matthijs. Matthijs besloot als kaasmaker weer in loondienst te gaan werken en deed zijn bedrijfsdeel over aan Patrick.

Het jaar 2021 staat in het teken van heropbouw van de afzet. Hiertoe is een bedrijfsstrategie ontwikkeld die klantgericht en innovatief is. Met veel vertrouwen en enthousiasme gaat P & M Kaasmakerij zich weer terug vechten in de markt.

Alle kazen, groot en klein, worden met de hand gestopt, gepekeld en verder behandeld. Het is dit traditionele ambachtswerk, waardoor deze mooie artisanale kaas ontstaat. Wij laten de kaas langzaam op houten planken rijpen, achter onze kaaswinkel in Hoogwoud. De kazen krijgen alle tijd om goed op smaak te komen… En dat proef je.